Blog - Ok Kimya

Blog List

Askorbik Asit

Ascorbik Asit

Ascorbik Asit VİTAMİN C ( E300 ) Ascorbik Acit Vitamin C (E300), pek çok yiyecek ve içeceklerde, hatta bebek mamalarının içerisinde yer alan bu katkı maddesi etiketlerde çoğunlukla C vitamini olarak adlandırılmaktadır. PH kontrol sağlamasından dolayı genellikle gıdalara asit düzenleyici olarak ilave ediliyor. Ayrıca bu katkı maddesi meyve ve sebzelerin kararamamaları için kullanılıyor. Bu katkı […]

Kafein

Kafein

Kafein 20 kg, bitkilerin tohum, yaprak ve meyvelerinde doğal bir şekilde olan alkaloid türüdür. Kafein matein, tein ya da guaranin olarak da bilinmektedir. Kafein adı ilk olarak dünya literatüründe 1819 senesinde Alman kimyager Friedich Fedinand Ruge’un verdiği biliniyor. 1970’li senelerin sonlarına doğru da egzersiz performansında kafeinin pozitif etkisini gösteren çalışmalar yapılmaya başlamıştır. Kafein maddesi 60 […]

Askorbik Asit

Asetik Asit

Asetik Asit’in bir diğer ismiyle etanoik asit olan ve CH3COOH formülü olan bir asit türüdür. Bu asit sirkelere eski tadını ve keskin kokusunu sağlayan organik bir madde. Şirketlerin içerisinde asetik asit %4 – %5 oranında bulunmaktadır. Bu asit karboksilik asitlerin iki karbonlu en küçüklerindendir ( en küçük olan ise formik asittir asetik asit bundan bir […]

İlaç-Katkı-Maddeleri

Acesulfame k

Acesulfame k ( E950 ) 25KG Acesulfame k 1967 senesinde Alman kimyacı Karl Clauss tarfından bulunan bu Acesülfam K beyaz renkli, kokusuz, kristal yapıda kalorisiz bir tatlandırıcı türüdür. Acelsulfamın şeker değeri 200 olup, yani şekerden 200 kat daha tatlı bir maddedir. Bu madde ağızda yedikten sonra ağızın içerisinde acımsı bir tat bırakmaktadır. Kalorisi düşük olan […]

Whatsapp
Bizi Arayın